Pandispan cu visine si iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 3 Iul 2013 | 45902 vizualizari

 

Nu-i asa ca atunci cand prajitura e minunata merita laudata? Va recomand acest deliciu cu visine...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr visine
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linuri ulei
  • 10 linguri iaurt
  • 1 praf de copt ( cu sofran)
  • 3 pliculete vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine si iaurt:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute pana isi tripleaza volumul.

Se adauga pe rand uleiul, mixam bine dupa el, apoi iaurtul, lingura cu lingura, apoi faina si praful de copt.

Pregatim tava , o tapetam cu foaie de copt, turnam compozitia si punem visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse.

Coacem prajitura la 180 de grade sau pana e bine rumenita faceti testul cu scobitoarea neaparat.

La mine a stat o ora, tava fiind mai inalta s-a copt mai greut un pic....daca alegeti tava de cuptor, fiind mai intinsa e posibil sa se reduca timpul de coacere.

Lasati la racit ( asta daca va tin franele :))))si intoarceti prajitura pe o tava si apoi taiati-o si pudrati-o.

Trebuie sa recunosc ca reusesc cu mare greutate sa o las sa se raceasca complet :)))))...stiti voi, gustul, aroma de visine...nu ma lasa :D...hmmmm si-acum cand va povestesc imi ploua in gura si abia ce am servit o bucata...asa ca merg sa mai iau una :)))) adoooor visinele in prajitura :)

TIPS-URI

1

Desigur putei injumatati cantitatile si in cazul acesta preparati o prajitura mai mica...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

RuxyRux 1

04.07.2013, 21:51

Lau, multumesc!

RuxyRux 1

04.07.2013, 21:51

Multumesc Iri!

alinacarla 1

23.02.2014, 13:16

se poate folosi smantana in loc de iaurt?asta am in frigider

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta insiropata, cu piersici